voelspriethelden

Creatieve kindertherapie in de natuur

Praktisch

5 woensdagen van 14u-16u:
Sessie 1 – woensdag 12/05
Sessie 2 – woensdag 19/05
Sessie 3 – woensdag 26/05
Sessie 4 – woensdag 2/06
Sessie 5 – woensdag 9/06

Deze reeks is volzet.

Leeftijdsgroep: 6-9 jarigen

Locatie:
Samentuin “Op den Hof,
Braemstraat (Sint-Niklaas)

Kostprijs: 39,95euro per sessie

Inbegrepen:
Creatief materiaal, tussendoortje, water en thee, verzekering en een rugzak vol waardevolle tools, tips & tricks gegeven door ervaren begeleiding, alsook materiaal om verder thuis aan de slag te kunnen.

 

Geloven, voelen, dromen

Lieve, avontuurlijke, enthousiaste, creatieve, grappige, grillige voelspriethelden,…

Heb jij soms ook het gevoel dat je hoofd ontploft? Staat je buik soms in vuur en vlam dat je wel vuur kan spuwen wanneer je boos bent? Vind je het moeilijk om jezelf een dikke, welverdiende pluim te geven? Heb je soms het gevoel dat niemand begrijpt wat je voelt en denkt?

Dan ben jij een voelsprietheld(in) die we willen helpen om samen een antwoord te vinden op je vragen! Elke voelsprietheld verdient het om in zichzelf te geloven, om te voelen en te dromen.

Door middel van creatieve therapie helpen we de helden en heldinnen om hun voelsprieten beter te leren kennen én te besturen.
Meer controle en kennis over hoe je eigen brein en lichaam werkt, zorgt dat de helden en heldinnen sterker staan in hun dagdagelijkse leven.

Tijdens deze sessies creatieve therapie (tekenen, schilderen, drama, dans, beweging) in een groep van max. 6 kinderen verbinden we kinderen met hun gevoelens en gedachten.

fetch 7

Tijdens en na de creatieve sessie maken we tijd om met elk kind zowel individueel als in groep hun creaties te bespreken.

Volgende 5 thema’s komen aan bod:
Sessie 1: Help, ik voel zo veel: verbeelden van emoties en gedachten
Sessie 2: De tocht van een superheld: leren ontdekken en geloven in je eigen talenten
Sessie 3: Vulkaan in mijn buik: hoe uit ik mijn emoties zonder dat ik ontplof?
Sessie 4: Ik voel het wriemelen in mijn lijf: via beweging en drama gaan we werken rond weerbaarheid en jezelf kenbaar maken.
Sessie 5: De kracht van loslaten: aan de slag met piekergedachten

Ervaren begeleiding

Deze sessies worden gegeven door Maité Mervaillie, ergo- en creatief kindertherapeut. Maité heeft ervaring met gedragsproblemen, KOPP, HSP (hoogsensitiviteit), autisme en emotieregulatie.

Interesse in een nieuwe reeks?

We plannen voor het najaar één of meerdere nieuwe reeksen voelspriethelden. Wil je als eerste de nieuwe data en info te horen krijgen? Meld je dan hier reeds aan.

De leeftijdsgroepen voor de nieuwe reeksen zijn nog niet bepaald, dus alle leeftijden kunnen op deze lijst intekenen.

 
Blijf op de hoogte

Wat mensen van Loslaeter vinden

Vaak gestelde vragen

Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij. We voorzien bovendien beschutting om te schuilen en geschikte activiteiten waarbij we rekening houden met de weersvoorspelling. Met koud weer drinken we gezellig warme thee.

Ja, je kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Indien je kind tijdens zijn Loslaeter avontuur een fysiek letsel oploopt voorzien wij de nodige papieren om door uw huisarts te laten invullen.

We hebben ervaring met heel wat problematieken, maar indien het zeer specifiek is, graag even met ons overleggen. Dat kan je hier doen.