Natuurhelden

De natuur als hobby!

Praktisch

Datum:
15 woensdagmiddagen van 14u – 15u30:

03/03, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03, 21/04, 28/04, 05/05, 12/05, 19/05, 26/05, 02/06, 09/06, 16/06, 23/06

Inschrijven kan nog, ook al is deze reeks al begonnen. Indien je later instapt, worden het aantal gemiste sessies van de prijs afgetrokken. Stuur een mailtje naar info@loslaeter.be

Leeftijdsgroep: 5-12 jarigen (3e kleuterklas tot en met 6e leerjaar)

Locatie:
Samentuin “Op den Hof,
Braemstraat (Sint-Niklaas)

Kostprijs: 196 euro voor de volle reeks.

Inbegrepen:
Zaden en plantgoed, tussendoortje, water en thee, verzekering en een rugzak vol waardevolle kennis gegeven door ervaren begeleiding.

 

Samen permacultuur moestuinieren

Perma watte? Permacultuur moestuinieren is een vorm van moestuinieren in balans voor de natuur en de mens. We leren onze moestuinhelden en -heldinnen hoe ze kunnen zaaien, planten, onderhouden en oogsten.

Waarom is deze hobby voor jou?

✔️ Je houdt van natuur, maar leert er graag ook iets meer over.
✔️ Elke week is anders: we werken mét de natuur die constant evolueert.
✔️ We werken met een kleine vaste groep die we elke week beter leren kennen en smeden vriendschappen.
✔️ Zie hoe alles groeit en neem af en toe iets mee naar huis van je eigen oogst. Je eigen lookballen of sla, check!

Bewezen gezond!

✔️ Met de handen in de aarde zitten zorgt dat de aanmaak van cortisol vermindert. Stress en spanning wordt losgelaten.
✔️ We leren hoe je moet omgaan met natuur, haar bewoners en tuinieren zonder sproeistoffen en monocultuur te gebruiken. Door elke week voeling en kennis over de natuur op te bouwen, krijgt je kind een band met de natuur.

IMG 8821

Ervaren begeleiding

Ik ben Marieke, leerkracht met een hart voor kinderen en natuur. Vol enthousiasme ga ik met je kind aan de slag om via ervaringsgerichte natuuractiviteiten het hoofd, handen en hart aan te spreken van je koter. Naast mijn opgebouwde ervaring met voedselbossen en permacultuur tuinieren, haal ik een schat aan inspiratie uit de opleiding ‘Permaculture design for educators’.

 

Inschrijven

Inschrijven kan eenvoudig online, inclusief veilig betalen via Bancontact. Inschrijven is per kind, dus indien je meerdere kinderen wenst in te schrijven, maak je meerdere inschrijvingen.

SSL secure
bancontact logo
Inschrijven
1Gegevens ouder
2Gegevens kind
3Overzicht en betaling

Wat mensen van Loslaeter vinden

Griet Garrevoet
Lees verder
Twee topvrouwen die hier hun hart en ziel in steken! Super enthousiaste zoon terug gekregen na 1 dagje. Meteen tweede dag geboekt 😀. Kinderen kregen de ruimte om zichzelf te zijn en zich uit te leven. Zalig! Dames, meer van dat!!!
Tine Vanhee
Lees verder
Mijn zoon van 6 had een super dagje. We hebben de hele avond mogen genieten van de verhalen!
Caroline De Coster
Lees verder
Kinderen waren super enthousiast en wouden graag nog eens terug komen

Vaak gestelde vragen

Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij. We voorzien bovendien beschutting om te schuilen en geschikte activiteitenen waarbij we rekening houden met de weersvoorspelling. Met koud weer drinken we gezellig warme thee.

-5 jarigen en 5-12 jarigen hebben andere behoeftes qua zorg, structuur en zelfstandigheid. Om de gepaste begeleiding te kunnen geven zetten we onze grens op de leeftijd van 5.

Ja, je kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Indien je kind tijdens zijn Loslaeter avontuur een fysiek letsel oploopt voorzien wij de nodige papieren om door uw huisarts te laten invullen.

Neen. We kiezen bewust voor een kleine groep die elke woensdag terugkeert. Het is fijn om het effect van je eigen werk te zien en dat is niet mogelijk op slechts een paar keren.

Neen. We willen dat kinderen echt bewust kiezen voor deze activiteit en vliegen er meteen in. Houden ze van natuur, tuinieren en buiten zijn, dan maken we er iets van op maat van hun eigen capaciteiten.