Natuurhelden

Je kind wekelijks in contact met (de eigen) natuur

Praktisch

Wanneer
elke zaterdag van 15u30 tot 17u30

half november tot eind januari : 15u-17u

start: 9 oktober ’21
einde: 14 mei ’22

geen sessie op
26/2, 5/3, 2/4, 9/4, 16/4 2022

Leeftijdsgroep: 4-12 jarigen (2e kleuterklas tot en met 6e leerjaar)

Locatie:
De Bosbende, Jagersdreef

Kostprijs: 18 euro losse sessie

16 euro per sessie met tienbeurtenkaart

Inschrijven met kansenpas mogelijk, contacteer ons vrijblijvend!

Inbegrepen:
Zaden en plantgoed, tussendoortje en drinken, verzekering en een rugzak vol waardevolle kennis gegeven door ervaren begeleiding.

Werking tienbeurtenkaart

Een kaart is 4 maanden geldig.
Het is leuk als je kind wekelijks naar de natuurhelden komt, maar als het een keertje toch niet kan, is dat meer dan ok.

 

Samen permacultuur moestuinieren

Perma watte? Permacultuur moestuinieren is een vorm van moestuinieren in balans voor de natuur en de mens. We nemen onze natuurhelden via ervaringsgerichte activiteiten mee in de seizoensgebonden wondere wereld van planten en dieren. We plukken, koken, proeven, zaaien, observeren, leren, werken,… met elke week een leuke invalshoek!

 
IMG 20210602 151604

STILSTAAN BIJ DE EIGEN NATUUR

IMG 3430

Vanuit het contact met de natuur en de activiteiten gaan we stilstaan bij de gevoelswereld van je kind. Verbaal en non verbaal geven we handvaten om zijn/haar innerlijke wereld te verstaan. Hij/zij kan groeien en dichter bij de eigen natuur komen. Soms is de nood klein en is een leuke activiteit voldoende om los te laten. Soms ontrafelen we stap voor stap de knoop. Professioneel, geduldig met veel liefde ondersteunt door de kracht van de natuur. We richten ons niet op een probleem, we gaan voor kansen geven om te groeien.

 

VRIJ BUiten spelen

Per sessie natuurhelden houden we ook bewust tijd vrij om je kind op ontdekking te laten gaan op de prachtige natuurlocatie en tot vrij spel te komen.

 
Loslaeter grote kids 2 2GROOT

Inschrijven

Inschrijven kan eenvoudig online, inclusief veilig betalen via Bancontact. Inschrijven is per kind, dus indien je meerdere kinderen wenst in te schrijven, maak je meerdere inschrijvingen.

SSL secure
bancontact logo

Inschrijven niet meer mogelijk. Schrijf je in op de nieuwsbrief voor volgende activiteiten.

 
Inschrijven

Wat mensen van Loslaeter vinden

Vaak gestelde vragen

Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij. We voorzien bovendien beschutting om te schuilen en geschikte activiteitenen waarbij we rekening houden met de weersvoorspelling. Met koud weer drinken we gezellig warme thee.

-5 jarigen en 5-12 jarigen hebben andere behoeftes qua zorg, structuur en zelfstandigheid. Om de gepaste begeleiding te kunnen geven zetten we onze grens op de leeftijd van 5.

Ja, je kind is verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Indien je kind tijdens zijn Loslaeter avontuur een fysiek letsel oploopt voorzien wij de nodige papieren om door uw huisarts te laten invullen.

Neen. We kiezen bewust voor een kleine groep die elke woensdag terugkeert. Het is fijn om het effect van je eigen werk te zien en dat is niet mogelijk op slechts een paar keren.

Neen. We willen dat kinderen echt bewust kiezen voor deze activiteit en vliegen er meteen in. Houden ze van natuur, tuinieren en buiten zijn, dan maken we er iets van op maat van hun eigen capaciteiten.